26 Ocak 2008 Cumartesi

Hare Krişna Mantrasını Söyleyin...


"... Krişna’ya Bhagavad-gita’da Yogesvara olarak hitap edilir. Küçücük bir mistik güç elde ettiğimizde, çok büyük, önemli bir insan oluruz. Ve şimdi O, bütün yogik mistik gücün efendisidir. Yatra yogesvaro harih. Bhagavad-gita’da Yogesvara-Hari, her neredeyse Tanrılığın Yüce Şahsiyeti, Krişna, tüm mistik güçlerin efendisinin orada olduğunu ve Dhanurdhara Arjuna, Partha’nın olduğu yerde de her şeyin orada olduğu belirtilir. Her şey oradadır.


Bu yüzden bunu hatırlamalıyız. Eğer kendinizi daima Krişna’nın birlikteliğinde tutabilirseniz, o zaman bütün mükemmeliyet oradadır. Yatra yogesvaro harih. Bütün mükemmeliyet oradadır. Ve Krişna özellikle bu çağda kabul etmiştir. Nama-rupe kali-kale krsna-avatara, Krişna bu çağda kutsal isim olarak enkarne olmuştur. Bu sebeple Caitanya Mahaprabhu şöyle der: "Sevgili Rabbim, O kadar naziksin ki, bana Senin birlikteliğini, kutsal isminin formunda veriyorsun." Namnam akari bahudha nija-sarva-saktis tatrarpita niyamitah smarane na kalah. "Ve bu kutsal isim her durumda söylenebilir. Zor ve hızlı bir kural yoktur." Hare Krişna mantrasını her yerde söyleyebilirsiniz...."

Şrila Prabhupada’nın 22 Nisan 1973’te, Şrimad Bhagavatam 1.8.30 üzerine Los Angeles’ta verdiği konferanstan bir alıntıdır.

Hiç yorum yok: